Een glaszetter

Gepost op: 16 juni 2017

Delen

In verband met het isoleren van een woning is glas tegenwoordig vaak een belangrijk onderwerp. Er gaat veel energie verloren door enkel glas. Daarom zal bij het renoveren en optimaliseren van een bestaande woning zeker ook het glas onder de loep worden genomen. Het is vooraf belangrijk dat u eerst alles goed laat berekenen door een expert. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op DQ Glas. Hij kan voor u precies berekenen wat voor u het voordeel is wanneer u in plaats van enkel- dubbelglas gebruikt. Tegenwoordig worden er zelfs al ramen geplaatst met drievoudig glas. De aanschaf van het drievoudige glas is duurder dan dat van dubbel glas, maar is nog beter isolerend. U zal van de expert een berekening krijgen wat de besparing is bij dubbel en drievoudig glas, als u dat wilt weten.


Dubbelglas

Voordat u dubbelglas kunt laten plaatsen moeten de kozijnen daar geschikt voor worden gemaakt. Dubbelglas heeft diepere sponningen nodig dan bij het gebruik van enkel glas. Voordat dus een glaszetter aan het werk kan gaan, moeten de kozijnen geschikt worden gemaakt. Hiervoor laat u een aannemer komen. Vaak is het mogelijk om de bestaande kozijnen te gebruiken, maar moeten de sponningen worden uitgefreesd. Dat zal door de vakman worden gedaan. Dit is de goedkoopste oplossing. Indien het niet mogelijk is om de sponningen uit te diepen of de kozijnen zijn aan vervanging toe dan zijn de kosten hoger. Laat daarom vooraf een offerte maken wat de kosten zijn om het geheel in orde te maken, zodat de glaszetter aan het werk kan gaan. De aannemer zal in een woning eerst de bestaande kozijnen verwijderen en dan de nieuwe plaatsen. Bij nieuwbouw zijn deze extra werkzaamheden er niet. Hierbij wordt vooraf bepaald wat voor soort kozijnen er geplaatst moeten worden. Het dubbelglas kan daar al vooraf besteld worden. Het dubbel glas moet zeer goed worden geplaatst. Dat kunt u met een gerust hart overlaten aan de glaszetter. 


De glaszetter

De glaszetter zal aan het werk gaan als alle ramen zijn geplaatst. Dat wordt gedaan voordat men aan het binnenwerk gaat beginnen. Er zijn werkzaamheden die niet tegen vocht kunnen. Daarom is het belangrijk dat de ramen dicht zijn. Ramen waarin enkel glas wordt geplaatst kan de glaszetter ter plaatse snijden. Hij zal rekening houden met het uitzetten van het glas dus een ruimte in de sponning houden. Dat doet hij ook bij het dubbele glas wat hij vooraf heeft besteld. Is er geen extra ruimte dan kan het glas niet uitzetten en zal het bij zeer warm weer stukspringen. Een glaszetter zal altijd zeer zorgvuldig te werk gaan en de ramen van boven naar beneden plaatsen. Hij doet dat in overleg met de aannemer.

Archief

2017

Recente artikelen