Het plaatsen van glas

Gepost op: 16 juni 2017

Delen

U kunt voor de keus komen te staan, als u in een ouder huis woont, dat het een en ander moet worden aangepast. De houten kozijnen kunnen versleten zijn of u verbruikt te veel energie, omdat het huis slecht geïsoleerd is. Wanneer het slecht geïsoleerd is, kunt u het beste een berekening laten maken door een specialist. Hij kan alles gaan berekenen. Hij zal aangeven wat eraan gedaan moet worden om het goed te isoleren. Een goed geïsoleerd huis zal minder energie verbruiken. Omdat de energiekosten de grootste kostenpost van de maandelijkse uitgaven is, is het verstandig deze terug te dringen. De specialist zal een berekening maken wat het voordeel is als u uw dak, muren, ramen en vloer zou isoleren. Natuurlijk hoeft u niet alles in een keer te doen. U kunt alles per onderdeel aanpakken.


Glas 

Een ouder woonhuis is nog vaak van enkel glas voorzien. We weten nu dat enkel glas een slechte isolator is. Daarom is het verstandig het enkel glas te vervangen door dubbel glas. Nu is dat niet zo eenvoudig. Omdat het een ouder huis betreft, moet in de eerste plaats gekeken worden of de raamkozijnen nog geschikt zijn. Ze zijn niet gerot bijvoorbeeld? Indien de raamkozijnen nog een goede kwaliteit hebben, kunnen ze geschikt worden gemaakt voor dubbel glas. Hiervoor zal de sponning dieper moeten worden gemaakt. Daarvoor zal het beste een aannemer moeten worden ingeroepen. Laat wel eerst een offerte opmaken van de kosten. Nu is het dieper maken van de sponningen niet zo kostbaar als ook de kozijnen vervangen moeten worden. Wanneer dit het geval is, zal de aannemer de raamkozijnen eerst in zijn werkplaats vervaardigen. Daarvoor is een goede offerte van groot belang. Er komen nu namelijk heel wat extra kosten bij kijken. Als de kozijnen klaar zijn, moeten ze worden vervangen. De glaszetter zal pas aan het werk gaan wanneer alle raamkozijnen vernieuwd zijn. Indien dat niet op een dag kan gebeuren, zal de aannemer de te vervangen kozijnen eerst afdichten.


Glaszetter

Wanneer een glaszetter glas gaat zetten, zal dat bij enkel glas geen probleem opleveren. Enkel glas kan hij ter plaatse zelf op maat snijden. Glas plaatsen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Glas plaatsen moet nauwkeurig plaatsvinden en het glas zal in de sponning een bepaalde ruimte moeten hebben. Glas zet als het warm wordt uit. Dit weet een goede glaszetter. Ook bij dubbel glas plaatsen moet rekening worden gehouden met de ruimte tussen het glas en het hout in de sponning. Wanneer er te weinig ruimte is, zal zodra het erg warm wordt het glas kunnen stukspringen. Hier zal rekening mee moeten worden gehouden bij het glas plaatsen. Omdat dubbel glas besteld wordt, zal met de ruimte vooraf rekening worden gehouden.

Voor een deskundige glaszetter voor Rotterdam en omgeving, neemt u contact met AS Glashandel

Archief

2017

Recente artikelen