Glas laten zetten: het levert je veel op!

Gepost op: 21 juni 2021

Delen

Er zijn in ons land nog tal van woningen, bedrijven en panden die niet beschikken over goed isolatieglas, maar enkel glas hebben of oud isolatieglas uit de beginperiode dat eigenlijk niet meer afdoende isoleert. Goed isolerend glas laten zetten door een ervaren glaszetbedrijf is dan de beste beslissing die je kunt nemen. Het inschakelen van een glaszetter voor jouw isolatie glas laten zetten, heeft behoorlijk wat voordelen in vergelijking met het zelf plaatsen van glas in je kozijnen. In dit artikel gaan we wat dieper in op welke meerwaarde een glaszetbedrijf heeft.

Een glaszetter is een vakman pur sang

De grootste pro van glas laten zetten door een professionele glaszetter is het vakmanschap waar je op kunt rekenen. Een ervaren glaszetter weet precies hoe het isolatieglas geplaatst moet worden in de sponning van de kozijnen, zodat het glas er stevig in zit. Mensen die zelf glas proberen te plaatsen - maar hier geen ervaring mee hebben -, maken vaak fouten die lijden tot een flink kwaliteitsverlies. Bij zelf plaatsen is de kans aanwezig dat het glas niet goed geplaatst wordt, waardoor er kiertjes en tochtgaten ontstaan. Niet alleen is een tochtig huis erg vervelend, de efficiëntie en opbrengst van isolatieglas lopen ook direct terug door energieverlies. In veel gevallen gaan glasplaten die niet correct in het kozijn zijn bevestigd ook rammelen en trillen als het stormt of stevig waait. Ten slotte kan het ook zijn, maar dat komt gelukkig zelden voor, dat de glasplaten die zelf zijn geplaatst er bij een krachtige storm uitvallen. Al met al is het vakmanschap en de kwaliteit die je geleverd krijgt een belangrijk argument om de glasplaatsing door een ervaren en professionele glaszetter te laten uitvoeren en niet zelf te doen!

Minder kans op glasschade en op ongevallen

Wie ervoor kiest om zijn of haar glasplaten laten bevestigen door een erkende glaszetter, maakt het zichzelf in meerdere opzichten een stuk gemakkelijker. In de eerste plaats is isolatieglas relatief zwaar. Voor plaatsing heb je sowieso twee of liever nog drie personen nodig. Dit maakt het moeilijk om het glas in het kozijn te zetten. Bij zelf plaatsen loop je het risico dat je je vertilt of dat je het glas op de grond in stukken laat vallen. En dat zou zonde zijn, want glas dat je zelf laat vallen is niet verzekerd en kost je dus een hoop geld. Schakel je een glaszetbedrijf in, dan maken de glaszetters gebruik van speciaal gereedschap om het glas te tillen en plaatsen. Mochten ze onverhoopt een fout maken en jouw isolatieglas kapot laten vallen, dan wordt dit gratis vergoed. Ook heb je bij geplaatst glas recht op een garantieperiode na plaatsing.

Archief

2017 2021

Recente artikelen